torstai 9. heinäkuuta 2015

TERVETULOA TÄNNE!

TÄÄLLÄ puhutaan siitä miten ensin vituttaa kaikki ja sitten ei enää mikään. 

Alustusta: Kaikki alkoi siitä kun vuonna 2012 päädyin Lontoon Mind & Body Spirit -festivaaleille. Festivaali itsessään oli täyttä potaskaa. 'Näin löydät sisäisen keijusi!' 'Anna toteemieläimesi auttaa sinua tiellä aitoon itseyteen' 'Rakenna oma polkusi Onneen näillä maagisilla onnenkivillä! (Hp:10 puntaa/kpl tarvitset vähintään kolmekymmentä)." Ajattelin: Voi vittu. Jos tässä piilee avaimet onneen niin olen mieluusti, ylpeästi, pää pystyssä Onneton. Minä en A) Pukeudu keijukaiseksi muuta kuin ehkä omissa polttareissani joskus hamassa tulevaisuudessa, B) Ole muutenkaan eläinihmisiä saati sitten että toteemi-sellaisia, C) Maksa itseäni kipeäksi kivistä joita voin yhtä hyvin poimia omin kätösin ja asetella ikkunalaudalle vain todetakseni, että olen edelleen yhtä onneton kuin aina ennenkin. 

Herää kysymys: Mikä sitten pani tämänkin blogin alulle? 


No: Kaiken tuon hölynpölyn keskellä seisoi ständi, jonka edessä mustaan asuun pukeutunut parrakas mies, joka esitteli uutuusteostaan, joka seisoi sillä ständillä ja mustien kansiensa sisältä huusi (nimeäni): FUCK IT! Mies mustine kirjoineen ja tummanpuhuvine ständeineen oli kuin norsu olohuoneessa: Se hankala asia josta ei puhuta, jota ei mainita, mutta jota kierrellään kaukaa ja läheltä, kiinnostuneena, mutta vaivaantuneena. Keijukaismekot ja Toteemipaalut katselivat kauempaa kun utelias festivaalikansa pörräsi FUCK IT (Vitut siitä) -ständin ympärillä kuin parvi mehiläisiä hunajakennon kimpussa. Ihmisten virnuilevilta kasvoilta saattoi lukea kysymyksen: Saako tälle nauraa? Saako tämän ottaa tosissaan? Miten tähän tulisi suhtautua? Olin kierrellyt festareita pari pitkää tuntia ja kasvanut Epäilijäksi. Niissä skeptismeissäni kysyin mieheltä: "Mitä sinä tällä tavoittelet? Mihin pyrit? Mikä on missiosi?" Hän vastasi: "Kertoa ihmisille että on olemassa asioita, joista ei kannata murehtia ja että itse asiassa 99% asioista joista murehdimme on juuri sellaisia. Niille kannattaa sanoa FUCK IT. Vitut siitä. Sillä niistä pääsee." Olin myyty. Ostin kirjan. Ja sillä hetkellä angstaaja sisälläni sai slaagin. 



(Fuckitlife.com)

Tämä blogi on syntynyt ko. teoksen synnyttämästä inspiraatiosta. 

Tämä blogi EI ole suomenkielinen versio kyseisestä teoksesta. Tarkoitus ei ole kopioida, plagioida tai millään muullakaan tavalla imitoida tuota maailmanmaineeseen noussutta Fuck It-projektia (josta lisää infoa täällä). Kyseistä teosta ei ole käännetty suomenkielelle, vaikka syytä olisi. Nimittäin VITUT SIITÄ TÄSTÄ JA TOSTA -ajatus istuu suomalaiseen mentaliteettiin kuin nenä päähän tai nyrkki silmään. Valitettavasti Fuck It -teoria ei ole vielä lyönyt itseään Suomessa läpi sillä oikealla, kasvattavalla, kehittävällä, onnellisuutta eksponentiaalisesti lisäävällä tavalla mihin kyseinen teoria pyrkii. Suomessa sanotaan VITUT millä tarkoitetaan: Paskaks kaikki (mikä ei ole omaa) ja helvetin kuuseen koko yhteiskunta! Tästä, ei hyödy kukaan, edes vitturoija itse. Maamme Vittuuntuneet (joita on tilastoimattomien tilastojen mukaan liki 5 ja puoli miljoonaa) ovat jääneet tyystin paitsi tätä ihmeellistä elämäneliksiiriä, jota voimme hyvällä mielellä myös VITUT KAIKESTA VALLANKUMOUKSEKSI kutsua. Mutta ei hätää. Koska NYT se on täällä.


Tämä blogi syntyi yhteistyössä Minnan kanssa, jolle facebookin kirpputorilla myin edellämainitun Fuck It -kirjan. 


Minä, Maama ja ystäväni Minna kirjoitamme teille omaa arkeamme, elämäämme ja mielenterveyttämme kuohuttaneista seikoista, jotka ovat ensi alkuun vituttaneet hiukset irti päästä ja lihakset luista, mutta jotka ovat sittemmin, oikean asennoitumisen kautta neutraloisoituneet, jopa jäähtyneet, ellei ihan jopa haihtuneet höyryksi huoneilmaan. Kerromme teille, miten suuri voima VITUT SIITÄ TÄSTÄ & TOSTA -mantralla on ollut omissa elämissämme ja miten kyseistä mantraa voi hyödyntää jokaisessa arjen ongelma- ja ristiriitatilanteessa niin että kyseisiltä tilanteilta lähtee matot ja jalat alta. VITUT SIITÄ TÄSTÄ & TUOSTA on blogi, joka tähtää koko Suomea vaivaavan KANSALLISVITUTUKSEN ytimeen. Miten paljon potentiaalia tällä kansallisaarteella, Vitutuksella olisikaan, jos se saataisiin kanavoitua oikeaan suuntaan ja osoitteiseen ja tahoille ja mitävielä, niin jotta vitutus olisikin voimavara eikä vara joka kaataa veneen ja vie voimat. 


Jatkoa odotellessanne, tässä teille pieni kotitehtävä: Valitse yksi tämänpäiväinen vitutuksen aihe, mikä tahansa, pieni tai iso, kärpänen tai härkänen tai viimeiseksi muuttunut ensimmäinen. Valittuasi vitutuksen aiheen (tässä vaiheessa hikikarpalot lienevät jo otsanrajassa ja ohimosuonet pullistuneet pinkeiksi), astele peilin eteen, suorista selkäsi, katso itseäsi suoraan silmiin ja totea tyynen rauhallisella äänen painolla: VITUT SIITÄ. 

Kommenttiboksiin voi ilmoitella, miten meni tai miten jäi menemäti. 

Analysoidaan tuloksia sitten yhdessä. Oli mitä oli, vitut siitäKIN.


(Google images)

2 kommenttia:

  1. Hei! Ja kiitos näin äkkiseltään mahtavan tuntuisesta blogista! Aijon varmasti seurata sitä vastakin ja ehkä oppia siinä sivussa relaamaan omaa elämääni ja hölläämään ohimolla tykyttäviä suonia :D Kirjoitatte tässä alustuksessa, että Fuck it -kirjaa ei ole käännetty Suomen kielelle, joten kysyn eikö teos siis olekaan sama, minkä nopean googlauksen perusteella löytää, eli John C. Park:n "Fuck it - korkein hengellinen tie" (2011)? Löytyy tosi monesta paikasta alle parilla kympillä. Ostan oitis jos on sama :)

    VastaaPoista
  2. HEI !! KORJAUS KORJAUS: Kyllä, oikeassa olet: Kirja on kuin onkin käännetty suomenkielelle. Googlasin asiaa eikä missään näkynyt että olisi käännetty joten tein virhearvion asiasta : ) No mutta vitut siitä. Toivottavasti tämä blogi tavoittaa nekin joiden käsiin ko.teos ei koskaan ajaudu ja jotka eivät ole kirjanlukuimmeisiä. : ) Kiva kun olet mukana ja kiitos tarkasta huomiosta! T.Maria & Minna

    VastaaPoista